top of page

Schetsimpressie

 

 

Het woord schetsimpressie zegt al wat het is. Wij kiezen (in overleg) er soms voor om een schetsmatige impressie te maken. Soms is een ontwerp nog niet zo gedetailleerd uitgedacht dat een realistische render gemaakt kan worden. Dan is een schetsimpressie een uitstekende visualisatie. Hierbij houden wij al rekening met de lichtinval (noordpijl) en kunnen er al diverse materialen worden ingesteld op reflectie.

Ook als er nog geen omgeving of tuinontwerp bekend is kan een schetsimpressie een uitkomst zijn. Met een simpele schetsmatige omgeving komt het bouwwerk alsnog tot zijn recht.

Villa Zoetermeer, vrijstaande woning, droomwoning, droomhuis, rieten kap, veel glas, douglas spanten, 3d impressie, schets, visualisatie, 3d ontwerp, tekenwerk, 3d tekenwerk, Duurzaam, energie neutraal, doordacht bouwen, de 3d ontwerper, architectuur, architect, ontwerp bureau, bouwkunde
schetsrender, duurzame uitbouw, heteren, 3d impressie, schets, visualisatie, 3d ontwerp, tekenwerk, 3d tekenwerk, Duurzaam, energie neutraal, doordacht bouwen, de 3d ontwerper, architectuur, architect, ontwerp bureau, bouwkunde

Werkwijze

 
 
Stap 1 - Aanleveren van gegevens.

 

Om een schetsimpressie te kunnen maken heb ik informatie van u nodig. Denk aan plattegronden en uw eigen wensen. Het voordeel van een schetsimpressie is dat gedetailleerde informatie als materialen en omgeving nog niet nodig zijn. U krijgt van mij een (vrijblijvende) offerte zodat u exact weet waar u aan toe bent.

 

Stap 2 - Opbouwen 3D model

 

Aan de hand van uw gegevens zullen wij het 3D model opbouwen. De vorm wordt zichtbaar en er wordt al rekening gehouden met welke composities nodig zijn.

 

Stap 3 - Materiaal en omgeving.

 

Ook bij een schetsimpressie kunnen wij invulling geven aan materialen en omgeving. In vergelijking tot een realistische render zal bij een schetsimpressie hier minder aandacht voor nodig zijn.

Stap 4 - Renderwerk

 

De lichtinstelling wordt gedaan en de composities (ook wel scenes genoemd) worden gerenderd. Ook een schetsimpressie moet gerenderd worden. Na het renderen van lichtinval en materialen worden er schetslijnen toegevoegd om een mooie schets impressie te creeëren.

 

 

Stap 5 - Oplevering

 

De impressie (of serie) is gerenderd! U ontvangt het eindresultaat. Samen zullen wij beoordelen of de impressie naar wens is of dat er aanpassingen nodig zijn. De impressies worden geleverd als afbeelding (.jpg of .png). Wilt u toch liever een realistisch beeld krijgen van uw ontwerp? Kijk dan even op de site bij 'Artist impression'.

 

bottom of page