top of page

Artist impression

 

 

Wat is er nou mooier dan een ontwerp tot leven wekken in een 3D impressie? Deze zin geeft wel aan met hoeveel passie wij te werk gaan met ons tekenwerk. De 3D ontwerper is onderdeel van het bouwkundig ontwerpbureau 'Doordacht Bouwen'. Door onze bouwkundige kennis en oog voor architectuur zijn wij gespecialiseerd in het maken van huizen, bedrijven en bouwwerken in 3D. Afhankelijk van de wens van de klant kunnen wij een gebouw van vloer tot het dak in zijn geheel visualiseren. Zo krijg je letterlijk een goed beeld van ruimte indeling, lichtinval, effect van materialen en beleving in het algemeen. Ook benieuwd naar onze interieur renders? Bekijk ze hier!

Een gebouw komt tot zijn recht in zijn omgeving.

 

Een 3D model van een huis of bedrijfspand kan opgezet worden om zo een visueel beeld te krijgen van de vorm en massa van het bouwwerk. Maar een gebouw komt pas echt tot zijn recht in de omgeving waar het zich bevindt. Wij zullen daarom ook de omgeving en tuin opzetten voor een realistisch beeld. Heeft u nog geen tuin ontwerp? Geen probleem. Wij zullen het perceel opvullen met een gedetailleerd tuin ontwerp.

luxe schuurwoning, glas, staal dak, staal, antraciet, falk panelen, falk dakplaten, beglazing profiel, douglas hout, 3D impressie, 3d, artist impression, exterieur, impressie, sfeerimpressie, sketchup, vray, lumion, d5 render, velux dakramen, hea profiel, unp profiel, gras, groen, duurzaam, energie neutraal, triple glass, hr+++
buitenverblijf, terras, tuinhuis, veranda, douglas, glas, antraciet, zwembad, overkapping, schuur ,3d impressie, visualisatie, 3d ontwerp, tekenwerk, 3d tekenwerk, Duurzaam, energie neutraal, doordacht bouwen, de 3d ontwerper, architectuur, architect, ontwerp bureau, bouwkunde

Werkwijze

 
 
Stap 1 - Aanleveren van gegevens.

 

Om een 3D impressie te kunnen maken heb ik informatie van u nodig. Denk aan plattegronden, schetsen, foto’s en uw wensen voor wat betreft het 3D ontwerp. U krijgt van mij een (vrijblijvende) offerte zodat u exact weet waar u aan toe bent.

 

Stap 2 - Opbouwen 3D model

 

Aan de hand van uw gegevens zullen wij het 3D model opbouwen. De vorm wordt zichtbaar en er wordt al rekening gehouden met welke composities er gerenderd zullen worden.

 

Stap 3 - Materiaal en omgeving.

 

Het 'witte' 3D model wordt ingekleurd! De materialen worden toegepast en de omgeving wordt opgezet. Dit gaat vaak al samen met het renderwerk om zo te zien of materialen goed ingesteld zijn op reflectie en structuur.

Stap 4 - Renderwerk

 

De lichtinstelling wordt gedaan en de composities (ook wel scenes genoemd) worden gerenderd. Bij het renderen wordt bij iedere afbeelding het licht en reflectie van materialen berekend. Dit geeft vaak het realistische effect in een impressie.

 

 

Stap 5 - Oplevering

 

De impressie (of serie) is gerenderd! U ontvangt het eindresultaat. Samen zullen wij beoordelen of de impressie naar wens is of dat er aanpassingen nodig zijn. De impressies worden geleverd als afbeelding (.jpg of .png). Ook animatie (bewegend beeld) of Virtual Reality behoort tot de mogelijkheden.

 

bottom of page